Košík

  Odznačit vybrané:   0
  1. Osobní jménoFrolec, Ivo, 1961- - etnograf, vlastivědný pracovník, ředitel muzea
    BiografieNarozen 1961 v Ratíškovicích na Hodonínsku. PhDr., etnograf, autor vlastivědných a historických prací o slováckém regionu, editor katalogů výtvarných výstav, též práce z oblasti kovářství.
    Zdroj inf.www (Slovácké muzeum v Uherském Hradišti) (profesní údaje) ; www(Slovácký deník), cit. 31. 3. 2025 (rozhovor, biografické a profesní údaje) ; Jeho: Slovácké muzeum Uherské Hradiště ; Zemědělství na rozcestí 1945-1948 - sborník příspěvků z mezinárodní konference konané ve dnech 22.-23.9.1998 (odpovědný redaktor Ivo Frolec), 1998 (autoritní forma) ; Jeho: Kovářství ; Slovácké muzeum v Uherském Hradišti (Rok narození)
    Uživatelské pole PNPŘeditel Slováckého muzea v Uherském Hradišti.
    Odkazy (2) - Monografie
  2. Osobní jménoŠvandrlík, Miloslav, 1932-2009 - prozaik, humorista
    Odkaz viz.Švandrlík, Miroslav, 1932-2009
    Pseudonym: Kefalín, Rudolf 1932-2009
    Interní pozn."Miroslav" je mylně uvedené křestní jméno
    Pseudonym Rudolf Kefalín byl autorem použit jen jednou a to pro vydání Černých baronů v roce 1975 v Curychu ve Švýcarsku. Předešlé a další vydání vydání tohoto díla již vycházela pod skutečným jménem autora. Autorem 3. dílu Černých baronů podepsaného rovněž Rudolf Kefalín a vydaného v Curychu 1981 není Miloslav Švandrlík, ale Miloš Miltner.
    Zdroj inf.LC (Names) ; PNP-LA ; Slovník českých spisovatelů od roku 1945 (ověření pseudonymu) ; Švandrlík, Miroslav: 99 národních specialit sovětské kuchyně (mylně uvedené křestní jméno) ; www(Slovník české literatury - heslo M. Š. + heslo Konfrontace), cit. 9. 7. 2014 (údaj o autorství 3. dílu Černých baronů) ; Kefalín, Rudolf: Černí baróni, 1. čes. vyd., Zürich :Konfrontation, 1975 (odkaz viz) ; www(Wikipedie, Otevřená encyklopedie), cit. 21. 9. 2018 (biografické údaje)
    URL adresahttps://cs.wikipedia.org/wiki/Miloslav_%C5%A0vandrl%C3%ADk
    Odkazy (17) - Monografie

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.