Počet záznamů: 1  

Vítr

  1. R&AHamanovi 1443, JVladislav 2203
    Simon, Claude, 1913-2005

    Vítr : pokus o obnovení barokního retáblu / Claude Simon ; z francouzského originálu Le Vent ... přeložil Vladimír Binar. -- Vydání první. -- Praha : Odeon, 1980. -- Mír, nov. záv., n. p. -- 296 stran ; 17 cm. -- (Malá řada Soudobé světové prózy). -- Barevná typografická obálka. - Na záložkách informace o autorovi, knize a edici. - Černobílý titulní list. - Tiráž.. -- Náklad 7000 výtisků. -- Resumé: Děj románu významného francouzského spisovatele se odehrává v jihofrancouzském městečku padesátých let 20. století. Podivínský, Dostojevského knížete Myškina připomínající hrdina, který se snaží pomoci nešťastným lidem, rozpoutává kolem sebe vír tragických událostí. -- V tiráži: "Vydal Odeon, nakladatelství krásné literatury a umění, n. p. ... v redakci krásné literatury". -- ISBN : (brožováno).
    Binar, Vladimír, 1941-2016. Pechar, Jiří, 1929-2022. Jiskra, Jan, 1949-. Vladislav, Jan, 1923-2009. Odeon (nakladatelství). Mír, novinářské závody (tiskárna)

    Simon, Claude, 1913-2005 - francouzský spisovatel * francouzská literatura * román * francouzský román * Simon C. * český překlad * Binar V. * r. 1980
    821.133.1. 82-3. 82-31. 821.133.1-31. =030

    Knihovna R&A Hamanových - brožovaný výtisk s obálkou. - Typografická obálka. - Na přední záložce foto autora a poznámka o něm a jeho díle. - Bílá obálka brože s černým tiskem textu jen na hřbetu. - Nakladatelství. - Titulní list. - Doslov. - Tiráž s edicí. - Na zadní záložce upoutávka na knihu a ediční inzerce na rok 1980.
    Knihovna R&A Hamanových - obálka mírně zašpiněná a v krajích narušená, uvnitř mírně ohnuté rožky.
    Sign. JVladislav 2203: Dedikace na předsádce "Janu Vladislavovi drahému příteli a velkému učiteli! Z celého srdce! Vladimír Binar 10. 9. 1980".
    Originál Le vent : tentative de restitution d 'un rétable baroque vyšel poprvé v roce 1957.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.